Tylko mnie zastanawia jak oni zrobili staly naped na 4 kola. Moze wgrali nowego softa do sterownika haldexa :?: Albo sami nie wiedza co maja
Maicroft, To jest elegance 1.8T 4x4 (i potem miał przerabiany napęd). Wg posiadanych przez mnie informacji (dostarczynych oczywiście od właściciela) jest to jedyna Octavia ze stałym 4x4.
Zamieszczone przez Maicroft
Po drugie przy zawiasach to watpie zeby tak czysto bylo, przeciez nie czysci tego co chwile ktos.
A dlaczego nie czyści, jak właściciel autka ma własną myjnię ?
Zamieszczone przez chester121
ale jesli autko bylo robione przez salon skody to straszna kaszane walneli XENONY bez spryskiwaczy?
chester121, z całym szacunkiem (wiem, zę wszyscy się na mnie wydrą), ale gdzie jest napisane że xenon musi mieć spryski ? Pokaż mi proszę. I tę prośbę kieruje też do wszystkich. Przed kontynłowaniem tego zagadnienia poproszę o jakiś dowód. Tylko nie chcę przeczytać: "bo tak powiedział pan z salonu/stacji diagnostycznej" . Krótko i na temat: gdzie jest to napisane.
co to mogło być , jak już ze dwa razy nie chciała mi zgasnąć kontrolka świec .
Silnik był ciepły, tylko jak przekreciłem kluczyk i czekałem czekałem a ona nic , tylko świeci , no wiec odpaliłem i spoko.
potem już normalnie ,ale zdażyło mi sie to już dwa razy. Co to może być? przejechane mam dopiero 40 tys. auto sprawuje sie poza tym super. skoda oct. 1,9
pozdro Mirosław
Witam mam to samo co ty i tez sie zastanawiam co to jest.Jak sie palą długo swiece to po odpaleniu wskakuje na 1,5tyś obroty potem spadają i są skoki obrotów a czasami jak stane to też sobie skaczą obroty.Nawet wiem kiedy bedą dlugo grzać świece bo po przekręceniu kluczyka coś cyka gdzieś w okolicy kierownicy lub pod nią,czy tam są jakieś przekazniki.
Cześć
właśnie ostatnio zauwazyłem że czasami mi obroty skoczą ale to czasami a tak na ogól to jest wporzo. Piotrus ile może kosztować taki czujnik i czy trzeba jechać do ASO czy można samemu to zrobić ?
O cenę czujnika musisz dowiedzieć się w ASO. Wymiane IMO najlepiej przeprowadzić samemu - jak się pośpieszysz to nawet nie trzeba będzie dolewać za dużo płynu :wink:
na razie nic nie robie , auto sprawuje sie ok, .
Jak kiedyś będzie troche czasu to wymienie czujnik i zobascze czy coś da
Jak to zrobię to napisze ale nie wiem kiedy.
Komentarz